Körsång

 

Körsång är ett stort fritidsintresse för mängder av människor i vårt land. Att ses och sjunga tillsammans en kväll i veckan kan ge många positiva effekter såväl socialt som ur ett hälsoperspektiv.

 

Läs gärna mer här »

 

När jag arbetar med kör så är det viktigt att såväl individen som gruppen upplever att de utvecklas. Det kan handla om den egna röstutvecklingen, det sociala sammanhanget, musicerandet tillsammans som kör eller den egna förståelsen av musik som kommunikation. Att ha kul tillsammans och att kunna njuta av att sjunga är också viktiga ingredienser.

Chai-Yo heter kören jag initierat och varit ledare för under ett antal år i Sundsvall. Vi har sjungit repertoar med inriktning på världsmusik, inkluderat svensk folkmusik. Med denna kör ville jag skapa en möjlighet för människor med olika nationell bakgrund att kunna hitta ett musikaliskt sammanhang tillsammans.

Den sångensemble jag själv sjungit med sedan den startade heter VoxViva. Vi har arbetat med körmusik inom allt från konstmusikgenren till pop och jazz. När vi skapat en större produktion har jag ofta varit med i att utveckla det sceniska arbetet. Här kan du läsa mer om VoxViva och även ta del av en video.

 

Se video här »

 

Vox Vivas hemsida »